68 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Τα πρώτα χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Θεσσαλονίκη την αγορά του τσιγάρου εξυπηρετούσαν ακόμα μικροπωλητές που γύριζαν την πόλη και τα περίχωρα με τα πόδια ή με ποδήλατα, πουλώντας χύμα τσιγάρο. Το 1947 ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ιδρυτής της εταιρείας με τη σημερινή επωνυμία MAMA PRODUCTS Α.Ε., άφησε το ποδήλατό του και άνοιξε ένα μικρό πρατήριο πώλησης στο Ντεπώ, μία συνοικία της ανατολικής Θεσσαλονίκης, που πήρε το όνομά της από τις αποθήκες των συρμών του Τραμ της πόλης. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος εργάστηκε σκληρά, με αγάπη και μεράκι για τη δουλειά, με εντιμότητα και σεβασμό προς τους συνεργάτες του. Το 1975, λίγα χρόνια πριν πεθάνει, παρέδωσε το πρατήριό του στα παιδιά του, Λευτέρη και Χαράλαμπο Παπαδόπουλο. Οι δύο γιοι ανέλαβαν το μικρό πρατήριο ακολουθώντας τις ίδιες αρχές και τη φιλοσοφία του πατέρα τους, επιδιώκοντας πάντα την ειλικρίνεια στις συναλλαγές τους, προσβλέποντας σε αμοιβαίες ωφέλειες στις εκάστοτε εμπορικές τους συμφωνίες. Χωρίς φόβο για τη δουλειά και την συνεργασία και πάντα με υψηλό ήθος, ο Λευτέρης και ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος έθεσαν τις βάσεις για στερεή και βιώσιμη ανάπτυξη.

1945 Πώληση χύμα τσιγάρων στη Θεσσαλονίκη

Το 1993 η εταιρεία χαράζει μία νέα στρατηγική διεύρυνσης των παρεχομένων υπηρεσιών, αυξάνοντας το πελατολόγιο και τα διακινούμενα προϊόντα. Το 1997 η εταιρεία κατασκευάζει μεγαλύτερους και λειτουργικότερους αποθηκευτικούς χώρους στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης και μεταφέρει εκεί την έδρα της. Το 2001 η εταιρεία των Κληρονόμων Λάζαρου Παπαδόπουλου αλλάζει νομική μορφή, μετονομάζεται σε MAMA PRODUCTS, Ανώνυμη Εταιρεία Διανομών και Αντιπροσωπειών και μέχρι σήμερα έτσι δραστηριοποιείται στο χώρο του καπνού, των τροφίμων και ποτών, των ψιλικών, καλλυντικών και ειδών σούπερ μάρκετ καθώς και προϊόντων τηλεπικοινωνίας. Το 2007 ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης επιλέγει τη MAMA PRODUCTS A.E. για την διανομή των εισιτηρίων, υπηρεσία που συνεχίζει να παρέχει η εταιρεία ως σήμερα, αξιοποιώντας και αναπτύσσοντας το δίκτυο πωλήσεών της. Τον Ιούνιο του 2013 η εταιρεία Philip Morris International – ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ανέθεσε στη MAMA PRODUCTS A.E. την αποκλειστική διανομή των σημάτων της στο Νομό Θεσσαλονίκης.

1997 Οι πρώτες μέρες του νέου Κέντρου Διανομής στη Νέα Ραιδεστό

Στόχος της εταιρείας σήμερα είναι η καθημερινή σπουδή για το καλύτερο, για την αλλαγή, την ανανέωση, πάντα βασιζόμενη στην αρχή της ειλικρίνειας και της δίκαιης συνεργασίας.